top of page

Zoals toegelicht in onze visie, ziet Meetria iedereen graag bewegen / sporten, ook mensen waarbij dit minder vanzelfsprekend is. Meetria zoekt elk jaar naar een goed doel uit de buurt. Dankzij de steun van sponsors, vrijwilligers, eigen leden, goed bestuur, … is de eindbalans van de Meetria wedstrijd elk jaar opnieuw positief. Zo kan Meetria met een mooie bijdrage de werking van dit goede doel stimuleren.

In 2024 steunen we Athletes for Hope Revalidatie Weide. Deze weide staat open voor zowel kinderen met een verlamming als alle kinderen met een beperking om hetzij fysiek, hetzij mentaal te revalideren. De Rehab Weide vormt een oase van rust, waar de combinatie van natuur en de warmte van minipaardjes-therapie helend zal werken voor lichaam en geest.
(https://www.marcherremans.com/projects/afh-revalidatie-weide).

De afgelopen jaren ging onze steun naar:

2023
Doorgeefluik Hoogstraten Noord. Deze organisatie is vrij pril en enorm gegroeid tijdens de coronacrisis. Een tal van vrijwilligers helpen kansarmen in de deelgemeenten Meerle, Meer en Meersel-Dreef met kleding en voeding. De hulpbehoevenden krijgen een lijst waarop ze kunnen invullen wat ze nodig hebben en het zijn de meters en peters die het dan aan huis brengen. Met de bijdrage van Meetria kan Doorgeefluik de gevraagde artikelen ook echt bezorgen aan de hulpbehoevenden. 


2022
Revalidatiecentrum Noorderkempen, het kine-team kan het geld goed gebruiken voor de aankoop van touwen en bijhorende elementen (touwladders, schommels, ..) voor kinderen met een beperking. (www.revalidatiewuustwezel.be)

2021
Stichting de Kleine Strijders te Hoogstraten. Zij o
ndersteunen kinderen die in het ziekenhuis belanden. Deze kinderen ‘vechten’ als kleine strijders voor hun gezondheid. Opdat elk kind, kind kan zijn. Samen met zijn of haar gezin. Ook in de omgeving van een ziekenhuis. Meetria heeft gesteund met de aankoop van verschillende speelgoedpakketten voor deze kinderen en toiletgerief voor de ouders. 
Meer informatie over deze stichting kunt u terugvinden op www.dekleinestrijders.be.

2020
Geen wedstrijd

2019
VZW de Vrolijke Ruitertjes is een vereniging waar personen met een beperking paard kunnen rijden. Verschillende scholen en instellingen voor personen met een beperking komen regelmatig paardrijden op de manège (Hinnenboomstraat 15, Hoogstraten). Gezien de uiteenlopende noden van deze kinderen is het noodzakelijk om over verschillende brave paarden en pony's beschikken. De braafste paarden van de VZW zijn al wat ouder en enkele van hen zijn ondertussen helaas overleden. Meetria zal de VZW steunen in hun zoektocht naar nieuwe paarden voor de kinderen.
Bobby geschonken door Meetria in 2019 aan Vzw de vrolijke ruitertjes - YouTube

2018        
LGD Alliance Belgium probeert de levenskwaliteit en medische zorg van patiënten met GLA
(General Lymphatic Anomalies; oftewel Lymphangiomatosis) en GSD (Gorham-Stout Disease) te verbeteren. Deze aandoeningen tasten het lymfestelsel en maakt het lijf brozer. Meetria kent een persoon met deze ziekte en wilt LGD Alliance Belgium steunen. (https://www.lgda.eu/nl/lgda-europe/belgium/)

2017
‘Het huis van Ben’ te Hoogstraten is een initiatief van het nationaal autisme fonds. Het ‘Huis van Ben’ helpt jongeren met autisme hun talenten te ontdekken. Daarbij is muziek en muziek- therapie de leidraad. Zowel voor individuele begeleiding als groepssessies. In een veilige omgeving krijgen jongeren met autisme de kans om zich volledig te ontplooien en de wereld op hun manier te verkennen.

2016
Organisatie PROJECT U/TURN wil mensen laten inzien dat een fysieke beperking geen beperking van hun leven mag vormen en organiseert reizen voor deze mensen. Aangepast materiaal (rolstoelen, tenten, ..) is duur en Meetria wilt PROJECT U/TURN steunen.

bottom of page